Toon alles (5)

Sector reageert
De Copyright Alliance heeft intussen gereageerd op de overheidsstudie. In een bitsige blogpost probeert ze zich te redden door te zeggen dat het rapport "inhoudelijk dun" is en dat er wel degelijk een link is tussen piraterij en verkoop. Dat diezelfde sector al jarenlang met ongefundeerde cijfers gooit, blijft onbesproken in de reactie.

Verder in de reactie staat dat het GAO zich baseert op interviews met experts, maar niet met de sector zelf. Zo werd er veel gesproken met academici, maar niet met professionele artiesten of mensen uit de creatieve sector.

Rechtenverlenging
Een journalist van The Register bespreekt de eis voor betere copyrightwetten met een interessante kanttekening. Zo beschermde de Amerikaanse wetgeving muziekwerken aanvankelijk maximaal 28 jaar, waarbij het al dan niet in leven zijn van de artiest van belang was. Vandaag is dat 70, 120 of 95 jaar na de dood van de maker.

De journalist stelt dat de huidige wetgeving vooral goed is voor bedrijven die (overdraagbare) rechten op creatieve werken bezitten, en in mindere mate voor de artiesten zelf.

2/2
gerelateerde items