Twee jaar nadat Pioneer en Onkyo aankondigden te fuseren zijn de twee merken weer helemaal klaar om in de Benelux indruk te maken met nieuwe producten, bleek op de voorbije IFA. Ook zustermerk Teac heeft knappe producten in het verschiet. We spraken in Berlijn met de nieuwe countrymanager voor de Benelux, Mike Van Velzen.

Toen Pioneer en Onkyo  samengingen, keken veel mensen op. De twee merken waren van oudsher concurrenten en hadden veel overlappende producten. Zou dit uitdraaien op het verdwijnen van één van die merken? Neen, zo blijkt. “Zowel Pioneer als Onkyo krijgen een eigen focus en een eigen geluid”, verklapt van Velzen. “We tonen op IFA zo Pioneer-producten die een meer lifestyle-uitstraling hebben, terwijl we bij Onkyo qua klank op spelen op kwaliteit en detail. Door het samenvoegen van de twee merken hebben we toch enkele schaalvoordelen bekomen. Zo liet Pioneer vroeger receivers bij externe partijen bouwen, terwijl we bij Onkyo voldoende productiecapaciteit hebben.”

Heel wat nieuwe producten van Pioneer en Onkyo bevatten ook het Blackfire-platform, waardoor je toestellen van beide merken kunt mengen in één multiroom-opstelling. Nieuw is ook dat het tweetal DTS Play-Fi gaan ondersteunen, voor nog meer streamingmogelijkheden.