In de Verenigde Staten kijken mensen nu gemiddeld ruim drie uur per maand naar online video, blijkt uit metingen van Nielsen Online. Het gaat om een stijging met dertien procent van 169 minuten in februari naar 191 minuten in maart.

Ook het aantal videostreams dat bekeken wordt, is met negen procent gestegen van 8,9 miljard naar 9,7 miljard. Het aantal bekeken video's per gebruiker nam met zeven procent  toe van 70 in februari naar 74 in maart.

Langere filmpjes
Aangezien het aantal kijkminuten per gebruiker sneller stijgt dan het aantal video's, kan veilig geconcludeerd worden dat mensen naar langere filmpjes kijken. Het gaat dan om een stijging van de gemiddelde speelduur van 2,4 minuten naar 2,7 minuten.

Youtube is de dominante speler voor online video. Het kanaal stuurt in de Verenigde Staten 5,5 miljard video's naar 89 miljoen mensen, volgens de cijfers van Nielsen. Hulu staat op de tweede plaats met 384 miljoen video's die naar 9 miljoen gebruikers gaan. Yahoo pakt de derde plaats met 232 miljoen video's. De site bedient wel veel meer gebruikers  - te weten 25 miljoen - dan Hulu.