Samsung zou haar nieuwe vlaggenschip op het gebied van smartphones tijdens de eerste helft van 2015 aankondigen, en het heeft er alle schijn van dat de Galaxy S6 onthuld gaat worden tijdens het Mobile World Congress dat begin maart plaatsvindt in Barcelona. Er iets nog niets door het merk officieel gemaakt, maar vorig jaar werd de Galaxy S5 (lees hier onze recensie) op hetzelfde evenement aangekondigd....

En dus gonst het al van de geruchten over een mogelijke herhaling. Samsung heeft namelijk al een pers-invite, weliswaar zonder daarin de S6 expliciet te noemen, rondgestuurd voor hun presentatie op 1 maart. Anonieme bronnen melden dat daar inderdaad de Galaxy S6 centraal zal staan. Dezelfde bronnen speculeren ook al over het geheel nieuwe ontwerp van de smartphone. Deze zou mogelijk meer gebruik maken van metaal en glas (zoals bij de iPhone 4 van Apple en Xperia Z-lijn van Sony) en niet zozeer van kunststof.

Het scherm zou daarbij een hogere resolutie krijgen van 2560 x 1440 pixels, tegenover de 1920 x 1080 pixels van de S5. Het standaardmodel zou uitgerust worden met 32 GB voor foto's, video's en apps. Ook de aanwezigheid van een Snapdragon 810-processor die beter overweg kan met qhd-schermen en ultra hd-video's lijkt waarschijnlijk. Die zou dan ondersteund gaan worden door 4 GB aan werkgeheugen, vergelijkbaar met een gemiddelde laptop.

Wat betreft de camera is het nog steeds niet helemaal duidelijk of Samsung zal kiezen voor een 16 megapixel-camera of een 20 megapixel-camera. Tevens gaan er geruchten over een Edge-uitvoering met een gebogen scherm, net zoals eerder de Galaxy Note 4 ook een gebogen variant kreeg. Ook op een van de teaserafbeeldingen (boven) was al een soort van buiging te zien.

Dan nog even over de prijs: Samsung gaat naar verluidt drie S6-modellen aanbieden. Het standaardmodel met 32GB (vermoedelijk 749 euro), een model met 64GB (vermoedelijk 849 euro) en het duurste model met 128GB (vermoedelijk 949 euro). De gelekte prijzen van de Galaxy S6 Edge geven voor elke model dezelfde prijzen aan, maar dan telkens 100 euro duurder.