Op CES zal LG niet het enig grote AV-merk zijn dat een multiroom-systeem voorstelt. Ook Samsung presenteert toestellen om draadloos muziek in verschillende kamers te spelen, vergelijkbaar met Sonos.

Maandag lanceert Samsung de M5 en M7, twee draadloze speakers die zowel staand als liggend te gebruiken zijn. Met de speakers kun je een echt multiroomsysteem bouwen, waarbij er in elke kamer andere muziek speelt of alle speakers hetzelfde liedje laten horen. 

Net zoals Sonos gebruiken de Samsung-speakers een draadloos meshnetwerk, wat betekent dat elke speaker het draadloos netwerk niet enkel ontvangt maar ook groter maakt. Mesh-technologie is een van de speciale ingrediënten die er voor zorgt dat Sonos-toestellen vaak draadloos muziek kunnen spelen op plaatsen waar klassieke WiFi-speakers geen ontvangst meer hebben.

Muziek wordt bij de Samsungs over het netwerk aangeleverd en is afkomstig van verschillende bronnen, zoals streamingdiensten. Het is echter nog wat onduidelijk welke diensten ondersteund worden. Of Spotify en Deezer op de lijst staan, is nog onbekend - maar proberen we op CES te achterhalen. Eigen muziekbestanden kunnen vanaf een computer of een NAS worden aangeleverd.