Als je het onderschrift van de AV-NU beurs mag geloven, dan zou je denken dat beeld, geluid en multimedia hier evenredig vertegenwoordigd zijn. Dat is in de praktijk niet het geval. AV-NU is in essentie een traditioneel hifibastion, maar wel met steeds meer aandacht voor moderne toepassingen zoals audio- en videostreaming, geluid over Bluetooth en iPod-muzieksystemen.

De VAD Show. Dat was tot twee jaar geleden de grootste hifibeurs in de Benelux. Die werd gehouden in een voormalig klooster nabij Eindhoven. Aardige lokatie en betrekkelijk dichtbij voor de Belgen onder ons. De VAD Show heet tegenwoordig echter 'AV-NU', en de locatie is een heel eind naar het noorden opgeschoven. Naar de Utrechtse Jaarbeurs, meer bepaald.

De Jaarbeurs in Utrecht bestaat zoals je zou verwachten uit een reeks gebouwen met een hoop parkeerplaats er omheen. Je navigatiesysteem brengt je er zonder enige moeite naartoe.  Maar eens je uit de auto stapt, ben je natuurlijk op jezelf aangewezen. En dan blijkt dat het Beatrixgebouw - want daar moet je zijn voor de AV-NU show - zich toch echt wel goed verborgen weet te houden. De 'u bent hier'-plattegronden die op en rond de parkings staan zijn allesbehalve logisch, wat de zaken er niet makkelijker op maakt.

Eens in het Beatrixgebouw gearriveerd, blijkt de show zich op vier verschillende verdiepingen af te spelen. In totaal hebben niet minder dan veertig exposanten hier hun tenten opgeslagen, die alles bij elkaar zo'n 200 verschillende merken vertegenwoordigen...