Vierde verdieping

De eerste kamer die we binnenstappen blijkt meteen de donkerste van de hele beurs te zijn. In deze 'batcave' staat een high-end 5.1 DSP home-theaterset van Meridian opgesteld - elektronica en luidsprekers - die in tandem met een Velodyne subwoofer voor de geluidsweergave zorgt. Twee nieuwe Epson 2D/3D-projectoren - de Epson EH-TW9000 en EH-TW9000E - staan in voor het beeld. Het resultaat is precies wat exposanten Epson en Beter Beeld & Geluid voor ogen hadden: een indrukwekkende totaalervaring presenteren waarin beeld en geluid gelijk opgaan. Meer details lees je hier.

DAC's bij Chord en AudioQuest
In de kamer ernaast valt ons de Chord QBD76HD DAC op. Deze kost een pittige 5.235 euro, maar de kwaliteit schijnt heel bijzonder te zijn. En zoals gebruikelijk bij Chord ziet het ding er ook nog eens geweldig uit. De kabelmakers van AudioQuest - die op AV-NU de kamer deelden met de invoerder van Dynaudio en Chord - zouden ook met een DAC komen, de kleinste asynchrone DAC ter wereld, zelfs. Die bleek helaas toch nog niet geëxposeerd te worden, of zouden we er overheen gekeken hebben?
 


Isotek voor zuivere stroom
De luidsprekers van Monitor Audio worden bij ons verdeeld door Transtel Sabima, maar in Nederland heet de verdeler eh... Monitor Audio Nederland. Die overigens nog wel meer merken voor z'n rekening neemt, namelijk Leema, Roksan, Isotek en Transrotor. Veel merken betekenen veel nieuws, en ook enkele producten die al wat langer op de markt zijn - een aantal uiterst fraaie draaitafels van Transrotor, bijvoorbeeld.

Hoogtepunten zijn de nieuwe Monitor Audio GX-FX surroundluidsprekers - al is het maar omdat ze schakelbaar zijn tussen monopool-, dipool- en bipoolwerking - en de Isotek Super Titan. Deze laatste is een bakbeest van een apparaat dat voor zuivere stroom voor je installatie zorgt. Op voorwaarde dat je de elektriciteitsrekening nog kan betalen als je net 6.000 pond voor dit apparaat hebt neergeteld, natuurlijk.

Nederlands debuut voor Naim nieuwkomers
Naim trekt volop de kaart van het betere streamingwerk op maat van audioliefhebbers. Dat was wel duidelijk op de stand van Latham Audio, waar de nieuwe Naim ND5 XS audiostreamer en SuperUniti voor het eerst werden gedemonstreerd op Nederlandse bodem. Dit in combinatie met de NAC252 voorversterker en de NAP300 eindversterker.

Verder waren ook de Ultrasone hoofdtelefoons van de partij, met als blikvanger de nieuwe Signature Pro.

gerelateerde items