Derde verdieping

Op een andere verdieping had luidsprekerfabrikant KEF twee kamers ingepalmd. In één ervan werden de bloedmooie Blade-luidsprekers gedemonstreerd, aangestuurd door twee Marantz monoblokken. Twee per luidspreker welteverstaan, dus vier in totaal! In de andere ruimte werden drukbezochte home-theaterdemo's gehouden met surroundgeluid.
 


Pio Sound als nieuwe naam
Viertron had een kleinere ruimte gereserveerd voor een doorlopende demonstratie van Musical Fidelity elektronica in combinatie met Pio Sound luidsprekers. Dat laatste is een nieuw, Nederlands luidsprekermerk. Het logo bestaat uit de Griekse letter 'Pi', waar een 'o' boven zweeft. Vandaar dus 'Pio'. Het gaat hier om een familie van elektrostaten, waarvan de ontwikkeling tot maar liefst dertig nieuwe patenten zou geleid hebben. We hoorden een korte impressie - een stukje opera -  die alvast veelbelovend klonk. En dat terwijl de akoestiek van de ruimte niet echt top was.

XS Book bij Focal
Bij Focal viel ons het nieuwe XS Book desktopsysteem op. Dit actief stereoluidsprekersetje zou zo'n beetje het ultieme 2.0-computerluidsprekersysteem moeten zijn, als we Focal mogen geloven. Deze fraaie minimonitorset beschikt over tweemaal 20 watt versterkervermogen en een frequentiebereik van 50 Hz (bij -3 dB) tot 22 kHz. De meeste computerluidsprekers zijn éénweg ontwerpen, de XS Book is dat niet. In de kastjes zitten namelijk 19 millimeter aluminium tweeters en 10 centimeter polyglass laag/mideenheden. Het geheel ziet er alleszins veelbelovend uit.

gerelateerde items