Tweede verdieping

Impedance is de invoerder van Cambridge Audio in België, in Nederland is dat Dimex. Van het Britse audiomerk zagen we in de exporuimte van Dimex de nieuwe DACMagic Plus van Cambridge Audio staan blinken. Deze heeft zowaar een volumeregeling, waardoor je hem ook als voorversterker kan gebruiken. USB-ondersteuning tot 24 bit/192 kHz en twee Wolfson WM8740 DAC's zijn enkele van de blikvangers op de technische fiche. We verwachten dat de nieuwe versie al even succesvol wordt als z'n voorganger.

Lifestylesysteem bij Yamaha
Bij Yamaha kunnen we niet om de Restio ISX-800 (599 euro) heen. Dat is een lifestyleproduct dat in een knappe, vierkante behuizing een versterker combineert met een FM-tuner en een cd-speler. Verder kan je eveneens USB- en iOS-apparaten aansluiten. Met kleurkeuzes zoals purper en groen - je kan de Restio ook in zwart en wit krijgen - ziet het ding er nog hoogst appetijtelijk uit ook.

Hetzelfde kan overigens gezegd worden van het prototype dat we bij Yamaha zagen van een ander systeem, zoals je op de onderstaande foto kan zien.
 


Nieuwe Viso One bij NAD
Als je de letters van het merk NAD door elkaar husselt, dan krijg je AND. En laat dat nu de naam zijn van de Benelux-invoerder van dit merk! Op de stand van die laatstegenoemde konden we een heel overtuigend nieuw apparaat van NAD bewonderen: de Viso One. Dat is een iPod/iPhone-dock die alvast een uitstekende eerste indruk nalaat - we kregen een korte demo te horen. Een serieuze test zal meer duidelijkheid moeten brengen, maar de kans lijkt aannemelijk dat de Viso One zich kan meten met de beste iPod-speakerdocks op de markt.

HNNY serveert vinyllekkers
Nieuw bij HNNY Benelux is de Wyndsor Pre. Dat is een phonovoorversterker van het Engelse Creek die volledig gebalanceerd is opgebouwd - tot en met een gebalanceerde toonarmaansluiting aan toe. Met behulp van enkele knoppen en het display op het voorpaneel, kan de Wyndsor Pre zodanig worden ingesteld dat hij optimaal presteert met elk element. Hij is de jouwe voor 1.999 euro.

Nog meer vinyllekkers? Dat moet het nieuwe Xpression-element van Ortofon zijn. Door zijn extreem gestroomlijnde vorm ziet het element - met geïntegreerde headshell - er erg gelikt uit. De lengte is zodanig gekozen dat het element prima past in armen van SME, Grace, SAEC en Micro Seiki.

gerelateerde items