Benedenverdieping

Op de stand van Audioplus maken we kennis met de producten van Audio Pro. Deze fabrikanten wil de muziekbeleving in de woning liefst van al volledig draadloos laten verlopen. En daar zijn ze heel goed in geslaagd, zo te zien. Het gamma bestaat uit een aantal - in leder afgewerkte! - draadloze luidsprekersystemen en een zender/ontvanger. We reserveren alvast een plaatsje in onze testruimte voor deze vernieuwende producten.

Sympathiek geprijsde Rega-draaitafel
Een no-nonsense draaitafel met een strak design en een sympathiek prijskaartje (600 euro). Dat is de nieuwe Rega RP3 - de opvolger van de bekende Planar 3 - in een notendop. Deze was op de stand van Joenit - jawel, eindelijk een Belgische importeur! - te bezichtigen, samen met de nieuwe Brio-R versterker en DAC van hetzelfde merk. En uiteraard konden we ook de lijn Totem Acoustic luidsprekers van dichtbij bekijken, een merknaam die ook door Joenit verdeeld wordt.
 


Akoestiek verzoend met esthetiek
Een nieuwe naam in AV-land - voor zover we weten, toch - is Mutrox. Deze heren brengen akoestische materialen op de markt die op een esthetische prettige manier de geluidsweergave in de huiskamer - maar ook in opnamestudio's en dergelijke - naar een hoger niveau tillen. Een product met een hoog 'je moet er maar opkomen' gehalte is een bijzettafeltje dat dienst doet als basstrap!

Bloedmooie Wadax
De Belgische verdeler Aspera Audio - die onder meer de producten van PS Audio verdeelt - showde een bloedmooie voor-voorversterker (ook wel pre-pre genoemd) voor analoge draaitafels: de Pre-1 van Wadax. Als hij even goed klinkt als hij eruit ziet, dan ziet de toekomst er heel mooi uit voor dit apparaat.

Blu-ray streamen met Kaleidescape
Op zoek naar een echte high-end videostreaming oplossing? Dan moet je bij Kaleidescape zijn. Deze Amerikaanse fabrikant kwam de laatste jaren veel in het nieuws omwille van hun strijd om het rippen van Blu-ray's te legaliseren. Dat is ze uiteindelijk dan toch min of meer gelukt, getuige de nieuwe M-700. Dat is een combinatie van een videospeler en een carrousel waar 320 schijfjes in passen.

Het is de bedoeling dat je al je cd's en dvd's kopieert naar de server - die heeft Kaleidescape ook in het aanbod, geen zorgen - en ze vervolgens uit het toestel haalt en ergens op zolder bewaart. De Blu-ray's kan je eveneens rippen naar de server, maar de discs zelf moeten wel in de carroussel aanwezig blijven ter verificatie. Best omslachtig natuurlijk, maar volgens Kaleidescape is het wel 100 procent legaal.
 

gerelateerde items