Een officieuze foto afkomstig van notoire lekker evleaks doet vermoeden dat HTC in maart een opvolger voor de uitstekende One gaat presenteren. Met zijn knappe aluminium behuizing wist de One vorig jaar veel lof en een EISA Award te veroveren.

De nieuwe One draagt de codenaam M8, en zou mogelijk de HTC One 2 gedoopt worden. Maar over die wat onhandige naamgeving is nog niets concreet bekend. Wel lijkt het er op dat het nieuwe topmodel visueel sterk op de One (lees hier de test) zal lijken. Mogelijk heeft de M8 geen fysieke knoppen of zijn de navigatieknoppen naar de achterkant verhuisd. Dat de nieuweling Android 4.4 draait, is bijna een zekerheid.

We verwachten dus opnieuw een prima afgewerkte behuizing uit een stuk aluminium. De One maakte op vlak van bouwkwaliteit inderdaad aardig wat indruk, want qua afwerking kon de HTC perfect wedijveren met Apples iPhone. Qua hardware zal de opvolger van de One wellicht een 5-inch Full HD-scherm bezitten, aangedreven door een snelle quadcore-processor van circa 2,26 GHz en met 3 GB werkgeheugen.

De lancering van de M8 zou gebeuren op een eigen event in New York, wellicht in maart. HTC presenteert eind februari dus geen topmodel op Mobile World Congress. Een tegenvaller voor de beurs toch, die steeds minder vaak het toneel is voor grote lanceringen. Vermoedelijk zal ook Samsung de S5 op een eigen evenement presenteren, ergens na MWC.