Telenet en Interkabel hebben vandaag het formele akkoord rond de overname van laatstgenoemde afgerond. Dat wil zeggen dat de Mechelse kabelaar de klanten van Interkabel overneemt en delen van het INDI-netwerk voor lange termijn gaat leasen.

De goedkeuring werd op 29 en 30 september gegeven op de algemene vergaderingen van Interkabel en Telenet. Hierdoor gaat Telenet vanaf 15 oktober digitale televisie in Interkabel-gebied aanbieden.

Wat er vanaf dan met het merk INDI zal gebeuren is voorlopig nog niet bekend. Klanten die nu digitale televisie kijken via Interkabel krijgen er door de overname alvast zes zenders bij. Andere praktische aanpassingen worden later bekendgemaakt.

Update, 18.00 uur:
De zes extra zenders die INDI-klanten vanaf 15 oktober kunnen ontvangen zijn AB3, Club RTL, Eurosport 2, Exqui Sport, Plug TV en Studio 100. Twee bestaande zenders, Extreme Sports en France 5, verhuizen naar een (betalend) themapakket.

Telenet benadrukt dat het INDI niet gaat stopzetten vanaf 15 oktober. Wel bevestigen de betrokken ondernemingen dat het digitaal platform op termijn zal uitdoven. "INDI-klanten kunnen blijven rekenen op de service die ze hadden”, zegt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. Zo blijven de huidige decoders nog steeds werken en zal de rekening van het basis-kabelabonnement nog steeds van de intercommunales komen.

Wie als INDI-klant interactieve digitale televisie wil, moet hiervoor wel een nieuwe decoder huren bij Telenet. Het bedrijf wil hierover begin volgend jaar een “aantrekkelijk instapvoorstel” lanceren.