De overname van Motorola door Google doet iedereen spontaan denken aan gsm's, Android, en verticale integratie.  Dat Google via deze overname ook een hele reeks patenten in handen krijgt is mooi meegenomen. Maar het zou wel eens over meer dan gsm's en patenten kunnen gaan. Motorola maakt immers ook settopboxen voor TV.
 

Google TV is absoluut geen succes geweest. Alhoewel we persoonlijk wel de aantrekkingskracht van zo'n platform zien was de reactie van de markt nogal lauwtjes. Dat Google nog aan de interface moet sleutelen is een ding, maar dat heel wat content-providers in de VS het Google TV platform blokkeerden op hun servers voorspelde weinig goeds. Een platform zonder content heeft namelijk weinig aantrekkingskracht. En dus kwijnde Google TV weg.

Maar nu zit er misschien weer leven in. Google's aankondiging op hun blog vermeldt specifiek: 'Motorola is also a market leader in the home devices and video solutions business.' Volgens LostRemote is Motorola zelfs de grootste fabrikant van kabel-tv settopboxen in de Verenigde Staten. Daarmee krijgt Google plots een voet in de deur bij heel wat kabel-tv distributeurs, én controle over de toekomst van de settopbox. Waar het vroeger een concurrent was van alle kabel-tv en de medewerking nodig had van setopbox fabrikanten is het nu plots een partner. Volgende iteraties van die settopbox zouden wel eens toegang kunnen bieden tot de Android markt, en de specifieke 'made-for-tv' apps die er al zijn voor Google TV. Via diezelfde settopbox krijgt Google ook inzicht in onze kijkpatronen, ideaal om aan doelgerichte advertering te doen.

Wie weet is er dus toch nog toekomst voor Google TV. Geïnteresseerden kunnen de Logitech Revue al oppikken voor 99 USD en met wat knutselwerk er zelfs al een Honeycomb-build van Android op zetten. Opgelet, geen garantie dat dit alles feilloos loopt.