Geen nieuwe handheld zonder een reeks lanceringstitels. De PS Vita is er ruim van voorzien, waaronder enkele juweeltjes die de kracht van de handheld mooi accentueren.Het verschijnen van de PlayStation Vita op 22 februari wordt vergezeld of niet veel later gevolgd door een heleboel interessante gametitels voor de nieuwe console. De keur aan besturingsopties garandeert een totaal nieuwe beleving met vertrouwde titels. Daarnaast kondigt zich een indrukwekkende reeks nieuwe games aan die specifiek ontwikkeld werden naar de unieke besturings- en andere mogelijkheden van de PS Vita.

Hieronder geven we een korte samenvatting van alle games die je mag verwachten bij de lancering, of kort erna. De komende dagen en weken mag je de uitgebreide reviews verwachten in het Ontspanningskanaal op ZDNet.

LittleBigPlanet
In elke LittleBigPlanet-game is het spelen maar de helft van het plezier. Je krijgt immers alle werktuigen in handen om je eigen levels en zelfs hele games te creëren. De enige grens is die van je eigen verbeelding. Die meesterwerken deel je dan met alle andere spelers en zo zit je nooit verlegen om nieuwe uitdagingen. Zowel dat spelen als creëren wordt er met de nieuwe besturingsmogelijkheden en connectiviteit van de PS Vita heel wat groter, dieper en rijker op.

Genre: platform
Leeftijd: 3+

LittleBigPlanet


Uncharted: Golden Abyss
Beleef een gloednieuw avontuur van de beroemde schattenjager Nathan Drake. Deze keer volgt hij het spoor van een eeuwenoude, bloeddorstige Spaanse sekte dat hem naar overwoekerde Midden-Amerikaanse tempels leidt. Overkom levensgevaarlijke hindernissen en verschalk vijanden met stunts en andere spectaculaire moves die helemaal op het lijf geschreven werden van de intuïtieve besturingsmogelijkheden van de PS Vita. Kies het controlesysteem dat jou het beste ligt en laat je meeslepen door dit Hollywood-waardig avontuur.

Genre: actie/avontuur
Leeftijd: 16+

Uncharted: Golden Abyss


Wipeout 2048
Deze futuristische racer behoeft geen introductie. Je kiest een van de razendsnelle gestroomlijnde hovercrafts en scheurt daarmee over kronkelige tracks, pikt onderweg power-ups op en dwarsboomt waar mogelijk je concurrenten. Creëer je eigen uitdagingen en deel die met andere spelers of neem het met je PS Vita op tegen anderen die de game op hun PlayStation 3 spelen. Wipeout 2048 telt naast zijn offlinegedeelte ook een onlinecampagne en een multiplayermodus voor acht spelers.

Genre: race
Leeftijd: 7+

Wipeout 2048