Muziek naar meerdere kamers sturen blijft een prioriteit voor Panasonic. De Japanners willen zich onderscheiden met unieke features, zoals cd-streaming, surround en... een waterdichte speaker.

De multiroom-toestellen van Panasonic bestaat al meer dan een jaar en dragen de ALL-naam. Ze zijn gebouwd op Qualcomms AllPlay-platform, wat betekent dat je ze zowel met Panasonics app kunt besturen en combineren met compatibele speakers van andere merken. De eerste ALL-speaker die we getest hebben, de ALL8, een Sonos PLAY:5-uitdager, wist vorig jaar vooral indruk te maken qua geluidskwaliteit.

Multiroom en audio in de brede zin blijft een belangrijke prioriteit voor Panasonic, kregen we meermaals te horen op de Panasonic Convention dat eerder deze week in Frankfurt plaatsvond. Om dat te benadrukken werd in de Duitse variant van New York een reeks nieuwe ALL-speakers voorgesteld. Daarbij heeft Panasonic telkens gezocht naar unieke functies waarmee ze hun toestellen kunnen onderscheiden van de vele concurrenten.