Dat Panasonic stopt met plasma, is al langer geweten. Panasonic maakt zich echter sterk dat plasmaliefhebbers terecht kunnen bij hun nieuwe led-lcd-televisies. Die 'belofte' werd meermaals gemaakt tijdens de presentatie van het merk op CES 2014.

Het gaat bij dat boude statement vermoedelijk wel over de nieuwe UHD-televisies, die hier onder de AX800 naam gelanceerd wordt. In Europa zullen de toestellen vrijwel zeker een andere naam dragen. We zullen later nagaan of ook de Full HD modellen die belofte waar kunnen maken. Voor superieure zwartniveaus maakt Panasonic gebruikt 'Local Dimming Pro'. Door de helderheid van de achtergrondverlichting precies te dimmen waar nodig krijg je diepe zwartwaardes. Een nieuwe technologie is dat niet, dus zijn we benieuwd of Panasonic andere technieken hanteert om hun stelling waar te maken.

Om superieure beeldkwaliteit te leveren zal de nieuwe AX800-reeks ook 'Studio Master Color' leveren. Dankzij een nieuwe LED-achtergrondverlichting wordt een kleurbereik gegarandeerd dat 98 procent van het DCI (Digital Cinema Initiative) haalt, de kleuren die je ziet in de cinemazaal.

Tot slot is de AX800 ook THX 4K Ultra HD gecertificeerd.

Net zoals de WT600 van 2013 (lees onze review hier) is de AX800-reeks voorzien van HDMI 2.0 en DisplayPort 1.2a aansluitngen. Bovendien kan de AX800-reeks ook overweg met de nieuwe HEVC-videocodec, die het mogelijk zal maken om 4K-content efficient te streamen.