Op de jaarlijkse Panasonic Convention worden alle nieuwe producten voor dat jaar voorgesteld. Dit maal trokken we naar Amsterdam om de nieuwe line-up te bewonderen.

Nu plasma officieel verdwenen is bij Panasonic trekken ze voluit de kaart van led-lcd. Wie hoopt op een OLED-tv zal nog wat geduld moeten oefenen. Ook in Amsterdam stond de gebogen wand met twee convexe en twee concave 4K OLED-tv’s opgesteld. Het is een indrukwekkend zicht, maar van een commercieel product is er nog geen sprake. ‘Er moet nog gewerkt worden aan het productieproces vooraleer we naar de markt willen komen.’, zo luidt de commentaar.

Panasonic koos dit jaar voor een makkelijk te begrijpen conventie voor de modelnamen. 2014-modellen herken je aan de letters 'AS' voor de Full HD modellen, en 'AX' voor de 4K-modellen. Een driecijferig nummer geeft aan of het om een toprange-, midrange-, of instapmodel gaat.

Dus: alle Full HD modellen van hoog naar laag. Toprange:AS800. Midrange: AS750, AS740, AS650. Instappers: AS600, AS500 en A400. Voor 4K is er momenteel enkel de AX800, de AX900 zal pas beschikbaar zijn in het najaar.

Opvallend: een nieuw feature zoals my Stream is bijna tot op de laagste modellen beschikbaar is. Miracast (onder de naam Display Mirroring) is zelfs op alle modellen, behalve de A400 beschikbaar. En je moet er niet meer aan twijfelen dat 42-40 inch echt wel het nieuwe minimum is: slechts bij de instapmodellen vinden we nog een 32 inch terug.