Het aanbod van iPod-speakers krijgt een scheut glamour met de nieuwe draadloze stereoluidsprekerboxen van Parrot 'by Starck'. De fabrikant veinst geen bescheidenheid bij de aankondiging: "De creatie van een visionair, een hoogtechnologisch wonder".

Die visionair is de beroemde Franse binnenhuisarchitect en industrieel ontwerper Philippe Starck, vooral bekend als vormgever van de Apprilla Motó 6.5. Hij draait zijn tekenpotlood niet om voor tandenborstels, stoelen en zelfs huizen, dus zeker niet voor een set luidsprekers. Het resultaat is een opvallend kolomduo: 75 centimeter hoog, zwartgelakt en met ronde vormen. De boxen zijn aan de bovenkant slechts 3,5 centimeter dik. Ze communiceren via Bluetooth.  

Opladen op basisstation
De boxen zijn compatibel met de iPod en iPhone. Die kunnen op het basisstation, dat is ingebouwd in een van de kolommen, worden geplaatst om muziek te luisteren. Het apparaat wordt dan tegelijkertijd opgeladen. Er is een afstandsbediening om de boxen en de iPhone of iPod te bedienen. Muziek kan ook via WiFi of het Bluetooth Stereo-profiel (A2DP) worden overgestuurd vanaf de pc, Mac, mobiele telefoon of een ander randapparaat. Het bereik is maximaal vijftien meter. 

3D-geluid
De boxen hebben een vermogen van 100 watt en geven surroundgeluid door gebruik te maken van NXT-technologie. Daarbij trilt een zeer plat membraan over het hele oppervlak, om het midden- en hoge register getrouw weer te geven en het geluid goed te verspreiden. In het onderste deel van de boxen is een akoestische trilholte gemaakt voor de weergave van extra diepe lage tonen.

Het is nog niet bekend wanneer de Parrot-luidsprekerboxen by Starck beschikbaar zullen zijn. Wellicht zal het prijspunt ergens rond de 900 euro (exclusief BTW) vertoeven.