Inderdaad, het smartphone OS maakt zijn entree als smart TV-platform.

Android zal enkel beschikbaar zijn op de 8000-reeks en hoger. Je krijgt toegang tot de Google Play-store, niet alleen voor apps, maar ook voor films en muziek.  Philips zal in overleg met de app-ontwikkelaars bepalen of de app verschijnt in de store. Zo moet de app bijvoorbeeld in landschapsmode werken (tv’s zijn nogal lastig op te stellen in portret-mode) en mogen sommige mogelijkheden van een touchscreen niet verplicht zijn. ‘Pinchen’ met twee vingers is bijvoorbeeld niet mogelijk als je maar één remote gebruikt.

De Android-apps zullen mooi geïntegreerd worden in Philips bestaande smart tv-interface. Vanuit het perspectief van de gebruiker zal er geen overduidelijk verschil zijn, noch worden de twee ecosystemen naast elkaar geïmplementeerd. Apps die nu al beschikbaar zijn in Philips’ huidige smart tv interface zullen ook op deze toestellen beschikbaar blijven.

Een stevige processor moet zorgen voor een vloeiende en aangename ervaring. Goed nieuws voor de casual gamers, je kan een draadloze gamepad aansluiten op de televisie en zo je favoriete games op televisie spelen.