Beeld

Philips brengt Smart TV naar budget-modellen

Philips gaat in zijn nieuwe gamma ook op de goedkopere modellen Smart TV implementeren. Op die manier krijgen gebruikers in elke prijscategorie en schermgrootte een gepersonaliseerd 'home-screen' en toegang tot vele apps.

Nu de interface op punt staan wil Philips dankzij Smart TV een soort totale mediahub worden. Naast 'uitzending-gemist' en een functie die je toelaat op te nemen op USB-stick kan je naar hartelust twitteren, surfen op het web, filmpjes op Youtube bekijken. Functies die de norm zijn op wat duurdere toestellen, maar meestal ontbreken bij toestellen lager in het assortiment.

Ter ondersteuning van zijn plannen plant Phillips het aantal apps uit te breiden, mede dankzij het vrijgeven van een SDK (software development kit) die programmeurs kunnen gebruiken om een app voor het Smart TV-platform van de Nederlandse firma te bouwen.

Streaming

De ambities van het Nederlandse bedrijf reiken verder dan de woonkamer of home-cinema. Ze lanceren een 19 inch model met Smart TV dat de intuïtieve apps naar – pakweg – de keuken brengt. Ook heb je via dit portaal toegang tot streamingdiensten. Maar welke bij ons beschikbaar zullen zijn s echter niet helemaal duidelijk.

Centraal in Smart TV is echter gebruiksgemak en intuïtiviteit. Met de MyRemote App voor iOS en Android kunnen gebruikers een programmagids en video-opnames programmeren van overal in huis. Ook streamen vanop dlna-apparaten zou naadloos verlopen.

Ook garandeert Phillips dat Smart TV altijd up-to-date zal zijn omdat alles cloud-gebaseerd is.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.