Op CES toont Woox de Philips HTL5130B, de eerste soundbase van het merk. De speaker past onder je televisie en biedt een 3.1-ervaring. Zonder een aparte subwoofer trouwens, want zoals bij de meeste speakers van deze type is de sub geïntegreerd in de behuizing. Voor de meerwaardezoeker is er trouwens ook een Fidelio-soundbase.

De HTL5130B wordt door Philips geen soundbase genoemd - min of meer de universele term voor deze soundbar-achtige speakers die groot genoeg zijn om een tv-toestel op te plaatsen. In dit geval kan je zelfs behoorlijk grote tv's (tot 55 inch) op de Philips-speaker kwijt.

Neen, Philips verkiest de term 'soundstage', omdat intern geplaatste en dus onzichtbare reflectors de links en rechtse kanaal wijder de kamer in sturen dan je zou verwachten. Hierdoor wordt de sweet spot groter, zegt de fabrikant. Een driver in het midden die naar de luisteraar is gericht, neemt het centerkanaal voor zijn rekening.

Volgens Philips biedt de HTL5130B 150 watt aan output. Je verbindt hem via HDMI met de televisie, maar er is ook de mogelijkheid om via Bluetooth muziek te streamen vanaf een mobiel toestel. Het is wel nog wat wachten op de HTL5130B, want de release wordt pas in mei voorzien.