In de aanloop naar het WK krijgen Philips-tv's met Ambilight een nieuwe lichtmodus voor voetbalfans cadeau. Een andere nieuwe Ambilight-instelling wil dan weer gamers onderdompelen in de actie. En als dan nog niet genoeg is, gaat de integratie met de Hue-lampen van Philips bij de nieuwe lichting Philips-tv's nog verder.

De nieuwe voetbalmodus is beschikbaar voor alle Philips-tv's met Ambilight vanaf modeljaar 2011. Het is te activeren via de Ambilight TV-app, die beschikbaar is voor iOS en Android, en zorgt voor een leuk effect telkens je favoriete landenploeg scoort in het wereldkampioenschap in Brazilië. Bij elk doelpunt, zal de tv door zijn Ambilight-verlichting achteraan de kleuren van de nationale vlag op de muur projecteren, kwestie van heel de kamer in de WK-gekte onder te dompelen.

De Ambilight Gaming Mode is enkel beschikbaar voor Philips-tv's vanaf dit jaar. Het zorgt er voor dat de verlichting achter de tv veel sneller reageert dan normaal, waardoor het ideaal geschikt is om de sfeer in een game te versterken. We hebben de gamemodus al in actie gezien en het is inderdaad zeer effectief om gevoelsmatig het speelvlak te vergroten. Bij zeer snelle actie zorgt het wel voor snel kleurschakelingen, dat is dan weer de keerzijde.

Ten slotte krijgen de nieuwe Philips-tv's ook een ingebouwde Hue-app, zodat je de slimme lampen van Philips kan combineren met Ambilight zonder dat daar een smartphone of tablet aan te pas komt. Het systeem bedienen - bijvoorbeeld de kleurtemperatuur van de lamp in de hoek aanpassen - kan je hierdoor gewoon via de remote van je tv.