In een exclusieve villa in Hamburg presenteerde Philips donderdag (bijna) alle nieuwe televisies voor dit jaar. Het topmodel is voorlopig de PFL8008-reeks, uitgerust met een motion rate van 1.400 Hz en Ambilight XL.

Zoals gebruikelijk voor dit moment van het jaar – Panasonic kwam vorige week aan beurt - wordt het tv-assortiment van Philips/TP Vision van hoog tot laag vernieuwd. Een opmerkelijk gegeven is dat de Ambilight-functie nu op meer en meer modellen aanwezig is. Volgens Philips zijn die lichtbronnen aan de achterkant van een tv-scherm niet enkel uniek voor het merk, maar dragen ze reëel bij tot het kijkcomfort.

Ambilight is er nu vanaf de PFL5008-reeks,waar de led-lampen aan de twee zijkanten present zijn. Bij hogere reeksen (7008 en 8008) is Ambilight in XL-vorm op drie kanten present. Ook met Skype wordt er sterk uitgepakt, maar het is enkel op de 7008 en 8008 geïntegreerd. Bij de lagere modellen moet je een extern cameraatje op de tv plakken.

Miracast – waarmee je draadloos video kan streamen van een mobiel toestel is nog een van de belangrijke features bij de drie toplijnen. Opmerkelijk is ook de nieuwe remote voor de 8008- en 7008-reeks, die aan de achterkant een volledig toetsenbord heeft en waarmee je een cursor kan bedienen.