Op de IFA-stand van Pioneer heerste een drukte van belang. Niet echt verwonderlijk, gezien het enorme aanbod nieuwe producten en de diversiteit ervan.Nieuwe merknaam: Steez
First things first: Pioneer introduceerde op IFA een heus nieuw merk op maat van dansliefhebbers, 'Steez'. Er verschijnen meteen drie producten onder de Steez-vlag: de STZ-D10-G, de NSP-C10K en de STZ-D10SL.

Deze drie toestellen zouden we gemakkelijkheidshalve onder de term 'ghettoblaster' kunnen klasseren, maar er is meer aan de hand. Zo kun je op de drie apparaten gemakkelijk het tempo van de muziek aanpassen, zodat één en ander beter samengaat met je dansmoves.

En je kan ook twee tracks automatisch 'beatmixen'. Dat is een techniek waarbij twee tracks aan elkaar gemixed worden, waarbij het tempo van beide tracks precies gelijkt loopt. Dat resulteert in een heel natuurlijke en spontane overgang.

Op de Steez-apparaten kan je zelfs 'dance battles' programmeren. Dat laatste is een functie waarbij stukken van twee tracks elkaar op gezette tijden afwisselen - je kan het allemaal zelf instellen - zodat twee dansgroepen afwisselend hun ding kunnen doen.

De STZ-D10-G is de grootste van het trio. Het apparaat beschikt over een royaal kleurendisplay en een oplaadbare accu. Je hoeft dus niet met batterijen te hannessen als je 'm op verplaatsing meeneemt.

Die accu vind je overigens ook terug in zijn kleinere broertjes, de NSP-C10K en de STZ-D10SL. Alle apparaten beschikken over 2 of 4 GB interne opslagcapaciteit, een USB-poort, pc-connectiemogelijkheid via USB (vooral om de speciale MixTraxx-software te kunnen draaien) en een iOS-dock.