Toon alles (8)


Voor de DJ's
Pioneer is een heel grote naam geworden in het DJ-wereldje, maar een echte instapset voor beginnende DJ's ontbrak nog in het gamma. Tot nu. Want op de IFA zagen we een preproductie-exemplaar van een mengtafel die precies voor die doelgroep bestemd is. Twee draaischijven laten je toe om je tracks te cue'en, om van het betere scratchwerk nog maar te zwijgen. Het prijskaartje kregen we helaas nog niet te horen.

Air Jam
Een alleraardigste ontwikkeling die Pioneer onder meer toepast in zijn nieuwe generatie minisets heet 'AirJam'. De idee is dat meerdere mensen tegelijk met hun Bluetooth-apparaat een verbinding kunnen maken met het systeem, waarbij er dan een afspeellijst wordt opgesteld die er voor moet zorgen dat iedereen z'n muziek op tijd en stond aan bod komt. Een democratisch geïnspireerd idee.

Blu-ray en netwerkspelers
Pioneer komt met maar liefst negen verschillende Blu-ray home-theatersets. Er zijn twee verschillende basisunits waar de elektronica in zit, maar die kan je telkens combineren met verschillende soorten luidsprekers, zodat uiteindelijk negen combinaties ontstaan. Voor elk wat wils, dus.

Van high-def film naar high-def muziek is maar een kleine stap op IFA, ook bij Pioneer. De fabrikant maakte immers bekend dat er nog twee nieuwe netwerkaudiospelers, uitgevoerd in het klassieke 43 centimeter brede hififormaat. De N-50 (599 euro) en de N-30 (399 euro) verschijnen beide op de markt in januari 2012.

Ten slotte kregen we ook het prototype te zien van de HUD (Head-Up Display), een toestel dat in de wagen informatie op de voorruit projecteert. Daarvan waren we eerlijk gezegd niet echt onder de indruk, maar goed: het was dan ook 'maar' een prototype.

2/2
gerelateerde items