Google Glass spreekt ondanks alle tegenstand geweldig tot de verbeelding. Nu 'wearables' meer dan ooit in de lift zitten, hoeft het niet te verbazen dat ook Samsung plannen in die richting heeft.

Een artikel in de Korea Times wijst er in elk geval duidelijk op. Er wordt nogal wat verwacht van de 'wearables' trend, en eerst op de markt zijn kan een geweldig voordeel zijn. Zolang er immers niet te veel concurrentie is, kan je een groot deel van de markt inpalmen. Google Glass zou naar verluidt tegen de tweede helft van dit jaar commercieel beschikbaar zijn. En dat lijkt het moment te zijn waarop Samsung zich in de strijd wil mengen.

De slimme bril, die tentatief de naam 'Galaxy Glass' draagt, is momenteel in ontwikkeling, maar zou op de IFA in Berlijn gelanceerd worden. Samsung heeft in Korea alvast een patent genomen. Net zoals de Galaxy Gear, Samsung's slimme horloge, legt de bril een link met je smartphone. Berichten verschijnen dan op de lens, maar je kan er ook mee telefoneren of naar muziek luisteren. Laat ons hopen dat het iets meer functionaliteit heeft dan dat. Over de hele 'Smart Watch'-rage zijn we niet erg enthousiast. Voor we een slimme bril op onze neus zetten zullen we toch echt wel overtuigd moeten worden van het nut.