En je PSP-games?
Omdat de PlayStation Vita niet over een sleuf beschikt waarin de PSP-gameschijfjes passen, is er geen enkele manier om je bestaande spellen over te zetten naar de Vita. De enige manier om die games te spelen, is ze opnieuw aan te kopen via het PlayStation Network.

Uiteraard belachelijk omdat je de game al eens hebt gekocht, een barslechte zet van Sony. Wat meer ondersteuning voor de PSP-games die je niet digitaal hebt gekocht is meer dan welkom.De PlayStation Vita komt in twee smaken: één met wifi en één met 3G. Beide modellen geven je toegang tot games en andere diensten van het PlayStation Network. De 3G-versie beschikt over een simkaartsleuf en een ingebouwd gps-systeem. De wifiversie gaat voor 249 euro over de toonbank, de wifi/3G-versie kost 299 euro.

Is de PlayStation Vita de moeite waard? Op het eerste gezicht krijg je waar voor je geld. De specificaties zijn ongezien voor een handheld, en de launchtitels zijn prima in orde. Zonde dat Sony niets doet voor de vroegere PSP-eigenaars met UMD-spellen, maar verder valt er weinig fout te melden rond de Vita. Snel je spaarvarken openslaan, want hij is het waard.
 

PlayStation Vita is beschikbaar

2/2
gerelateerde items