Polk Audio zette op CES een draadloze luidspreker in de spotlights die om meerdere redenen opvalt. AirPlay en apt-X zijn altijd mooi meegenomen, maar vooral de houtafwerking trekt de aandacht.

De Woodbourne is dus een draadloze luidspreker die vooral bestemd is voor wie draadloos van z'n digitale muziekcollectie wil genieten, met speciale aandacht voor mobiele toestellen zoals smartphones en tablets. Dat blijkt ook uit de specs, waarop onder meer AirPlay en apt-X - de Bluetooth-standaard bij uitstek voor hoogwaardige audio - prijken. Verder zijn ook een USB-poort en zelfs klassieke analoge en digitale audio-ingangen aanwezig.

Naast die bovengemiddeld uitgebreide collectie aansluitingen pakt Polk Audio ook uit met stevige cijfers voor de ingebouwde versterker, die een vermogen van maar liefst 180 watt zou leveren. Dat vermogen gaat naar vier luidsprekerunits, twee keer een 5,25-inch mid/laageenheid en twee zijden dome-tweeters.

De vormgeving leent zich uitstekend tot plaatsing op een tafel of lage kast, waar de echte blikvanger van de Woodbourne meteen ook uitstekend tot z'n recht komt: de bovenkant die in mahoniehout is afgewerkt, en mooi contrasteert met de witte behuizing.

Polk Audio geeft overigens aan dat de Woodbourne het eerste product is van een nieuwe serie streamers die de audiofabrikant dit jaar zal lanceren. 

Naar de exacte prijs van de Polk Audio Woodbourne hebben we momenteel nog het raden, maar bronnen over het kanaal houden het op zo'n 700 Britse Pond. Hij wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2013.