Een netwerkmediaspeler moet van veel markten thuis zijn om zijn taak goed te kunnen vervullen. Maakt de nieuwe Popcorn Hour zijn reputatie op dit vlak waar?

De C-200 past alvast probleemloos tussen je andere mediatoestellen. Alleen het grote lichtblauwe lcd-scherm is net iets anders, al stelt het wel teleur. Zelfs van drie meter afstand en met een degelijke verduistering is het onmogelijk te lezen wat erop staat. Gelukkig weegt dat scherm ook weer niet te zwaar door als verkoopargument.

Nog een opvallende keuze: de C-200 wordt geleverd met een RF-afstandsbediening. Omdat radiogolven geen zogenaamde line of sight nodig hebben, kun je de mediaspeler perfect in een kast wegstoppen en hem toch nog bedienen. Het is wel minder handig voor wie een universele afstandsbediening wil gebruiken, want die ondersteunt meestal alleen infrarood. Er is wel een optionele IR-kit met afstandsbediening verkrijgbaar.

Vlotte installatie
De installatie verloopt erg vlot: even een netwerkkabel aansluiten (draadloze connectie is optioneel), via HDMI met het scherm of de AV-receiver verbinden, en je bent klaar om te genieten. De Popcorn Hour C-200 is erg gemakkelijk in gebruik, voornamelijk dankzij de overzichtelijke menu’s. Het toestel herstart wel een paar keer automatisch en blijft af en toe hangen. Een probleem dat we gezien de prijs zo snel mogelijk verholpen willen zien.

Je kunt bestanden lezen vanaf een gedeelde map in het netwerk, maar ook vanaf een USB-apparaat of een eventueel ingebouwde harde schijf of optische schijflezer. De menu’s navigeren goed, al reageert het toestel niet altijd even snel op onze afstandsbediening. Bepaalde online diensten zijn ook toegankelijk, zoals webradio en een aantal foto- en videosites (maar geen YouTube).

Navigeren in dat deel van de interface gaat wel veel trager en lastiger.