Snow mag dan wel een sterke nadruk op zijn basisaanbod en lage prijs leggen, maar dat wil niet zeggen dat moderne extra's vergeten zijn. We geven je een eerste blik op de app voor de iPad en iPhone.

Wie de iOS-app wil gebruiken moet zich wel abonneren op de optie 'multi-scherm op je pc en tablet'. Helaas krijg je met die optie niet alle zenders uit het basisaanbod in huis. Er zijn drie pakketten, elk met een prijs van 3 euro per maand.

  • Multiscreen NL: één, Ketnet/op12, Canvas, 2BE, Vier, Vijf, VTM, KaZoom
  • Multiscreen FR: la une, la deux, la trois, RTL-TVI, Plug RTL, Club RTL, AB3 en TF1
  • Multiscreen Disney: Disney Channel, Disney Jr en Disney XD

De app is normaal gezien tegen 22/3 in de appstore te vinden. FWD kon het nu reeds in preview testen.

'Home'
Zodra je de app opstart kom je op het thuis scherm. Dat wordt grotendeels in beslag genomen door een aantal film aanbevelingen van Snow. Je kan via de app immers niet alleen naar live tv kijken maar ook naar Film on Demand. Onder de aanbevelingen zie je wat er momenteel speelt op op de zenders. Helemaal onderaan staat de navigatiebalk, die bevat Home, TV, TV-gids, On Demand en Instellingen. Veel moet je niet instellen, je kiest er gewoon de taal van de app.

'TV'
Op het 'TV' scherm krijg naast het huidige programma ook een korte inhoud van wat er momenteel speelt, en van het volgende programma. Rechts naast het beeld staat het zenderoverzicht, ook daarin staat het huidige programma telkens aangegeven. Uiteraard kan je het beeld op het volledige scherm zetten. Live TV pauzeren kan, maar veel langer dan een tweetal minuten lijkt dat niet te lukken. Net iets te kort om echt nuttig te zijn helaas.

'TV-Gids'
De programmagids toont negen zenders met een venster van anderhalf uur. Navaigatietoetsen bovenaan brengen je snel naar "nu", "'s Avonds", "Morgen" of tot vijf dagen verder per dag. Glijd met je vinger over de grid om verder in de tijd of zenders te bladeren. Een keer klikken op het programma opent de korte inhoud. Met de knop 'opname' programmeer je in een keer de opname van de uitzending. Je kan vanuit de EPG wel niet in een stap naar live tv.