Toon alles (8)
Eric  Beeckmans

'On Demand'
Het op aanvraag deel geeft je toegang tot de filmbibliotheek. Je bladert er in eerste instantie per genre door alle films. Elke film is netjes gepresenteerd met een korte inhoud. Klik je een film aan, dan zie je wat extra info, waaronder uiteraard de prijs. Wat niet zichtbaar is, is de filmversie: origineel met ondertitels? Gedubbed? Om dat te weten komen druk je op 'Kijk' waarop de app je vraagt welke versie je wil. Die info hadden we eigenlijk ook gewoon graag op het overzicht terug gevonden.

 

 

Airplay
De Airplay toetsen zijn aanwezig, maar helaas, tijdens onze testen bleek Airplay niet te werken. De Apple TV gaf ons enkel de boodschap: ‘Er heeft zich een fout voorgedaan bij het laden van het materiaal.'

Beeldkwaliteit
De app levert uitstekende beelden. De beeldstromen voor de app en de website komen niet van Belgacom en zijn door Snow zelf geencodeerd. Daarvoor gebruikt men H.264 video, SD resolutie en een bitrate van maximum 3Mbps. Het systeem gebruikt ook adaptieve streaming, en zakt, indien je verbinding niet stabiel genoeg is, in drie stappen (2,2Mbps en 1,4Mbps) af tot het minimum 800Kbps.

Conclusie
De app ziet er prima uit, maar kan hier en daar nog wat 'tweaks' gebruiken. Zo legt het 'Home' scherm wel erg de nadruk op de aanbevelingen. We hadden ook graag onze live tv stream langer gepauzeerd. Vanuit de EPG gaan we ook graag met een toets naar een lopend programma. En uiteraard hopen we dat Airplay in de feature lijst zit en ons probleem van tijdelijke aard was.

Vergeet echter niet dat 'multiscreen' een betalende optie is. En juist daarom vinden we de beperkte zenderselectie jammer. Toegegeven, die is niet slecht voor een 'second screen', maar wie de nederlandstalige zenders en de kinderprogramma's wil zit al aan 6 euro per maand.

2/2
gerelateerde items