Sonos introduceert een nieuwe afstandbediening met touchscreen voor haar draadloze multiroom-audiosysteem, de Controller 200. Die haalt de mosterd bij de iPhone, of was het net andersom?

Sonos bouwt al jaar en dag erg betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossingen voor draadloze multiroom-audiotoepassingen. Het gamma bestaat uit een tweetal verschillende Zoneplayers die je plaatst in ruimtes waar je muziek wil horen, een zogenaamde Zonebridge die je verbindt met je router en een Controller 100 waarmee je het geheel bedient. Hoewel de Controller 100 erg goed functioneert en aangenaam in gebruik is, werkte Sonos al geruime tijd aan een nieuwe versie, mét touchscreen dit keer.

Nog voor Sonos klaar was met de vernieuwde afstandbediening, verscheen eind vorig jaar een Sonos Controller for iPhone (en iPod Touch) in de App Store van Apple. Gratis en voor niets te downloaden. Op het eerste gezicht lijkt dat op schieten onder de eigen duiven, maar Sonos ziet dat anders. “Een iPhone of iPod touch is een individueel apparaat, iets dat je meedraagt in de broekzak. Onze nieuwe CR200 controller hoort thuis op een centrale plaats in de woning en biedt alle bewoners de gebruikservaring die typisch is voor Sonos”, aldus Fiede Schillmoeller van Sonos Europe.

FWD Magazine en ZDNet kregen de kans om de nieuwe Controller 200 in avant-première aan de tand voelen. Je kan het volledige systeem met de nieuwe controller aan het werk zien in deze videoreview; een gedetailleerde test vind je onder de video op deze webpagina.