Het Raumfeld-multiroomsysteem ontvangt in het voorjaar een update met Google Cast. Hierdoor zal je naar de speakers van het merk muziek kunnen casten van heel wat diensten, waaronder Deezer en Qobuz.

De update zal het Raumfeld-systeem danig meer streamingmogelijkheden geven. Momenteel kan je met Raumfeld-speakers, zoals de recent geteste Soundbar, enkel eigen bestanden afspelen of via Tidal, Spotify en Napster. Deze week werd dit nog uitgebreid met Soundcloud.

Google Cast gooit het aanbod helemaal open. Er zijn heel wat diensten die in hun app casting ondersteunen. Als er een Google Cast-toestel op het netwerk gedetecteerd wordt, verschijnt er in die apps automatisch een cast-icoon. Door hier op te drukken, neemt het audio-apparaat de muziekstream over. Er wordt niet via het mobiele toestel gestreamd, wat de batterij spaart.

Bij diensten die Google Cast ondersteunen zitten onder meer Spotify (reeds bij Raumfeld via Spotify Connect aanwezig), Deezer en Qobuz. Google Play Music ontbreekt uiteraard ook niet.