Officieel werd er nog steeds geen concrete datum gekleefd op de Blu-ray-release van de Star Wars-saga, maar toch hangen sommige webshops al een datum op de boxset.Tot voor kort bestonden er nog maar een paar zekerheden over de release van de Star Wars-films op Blu-ray: er zou zeker een HD-versie komen in 2011, en ze zou onder meer een aantal verwijderde scènes bevatten. Op de CES-beurs in Las Vegas werd onlangs een extra tipje van de sluier gelicht, met de bevestiging van een release "in de loop van september". Een concrete datum voor de beschikbaarheid is officieel dus nog steeds niet vrijgegeven.

Webshops praten hun mond voorbij?
Toch lijken sommige webshops niet te willen wachten op die datum om de set alvast in pre-order aan te bieden met een duidelijke datum erbij. Onze collega's van audiovideo2day merkten op dat onlineretailer Amazon.com 27 september vermeld als releasedatum.

Bij een korte surfronde van onze redactie langs het virtuele uitstalraam van verschillende grote Europese onlineretailers (Play.com, Thehut.com en de Duitse en Britse websites van Amazon), zien we dat die zonder uitzondering 30 september hanteren voor de verschijningsdatum van de langverwachte set. Europa lijkt dus drie dagen langer geduld te moeten oefenen.

Of dit een honderd procent zekere releasedatum is of een poging van de webwinkels om op zeker te spelen moet de toekomst uitwijzen. Een release in september was immers al eerder bevestigd, en winkels laten hun klanten natuurlijk liever weten dat een product er wat vroeger is dan te moeten melden dat de verzending pas voor later zal zijn...

Die vooropgestelde laatste dag van september zou dus weleens een gokje met een mooie veiligsheidsmarge kunnen zijn, bij de eerder vermelde webshops. Wordt ongetwijfeld vervolgd...