Toon alles (5)

Epische vertelstijl
Alsof de schitterende panoramische vergezichten, de gedetailleerd weergegeven omgevingen en de ademende spelwereld nog niet voldoende zijn, beschikt de game ook over een subliem onderbouwd verhaal.

Zo zul je afwisselend avonturen beleven in het heden als Desmond Miles, tijdens de jaren 1500 als de huurmoordenaar Ezio Auditore da Firenze en zelfs als de kruisvaarder Altaïr Ibn La-Ahad, de held uit de eerste Assassin’s Creed.

Het is niet nodig om de voorgaande afleveringen te hebben gespeeld, maar het loont zeker de moeite om er online een paar van de samenvattingen op na te lezen of te bekijken. Ubisoft heeft precies met die gedachte een paar trailers het internet op gegooid.

Als dit je eerste stap in het Assassin’s Creed-universum is, doe jezelf dan een plezier en investeer een twintigtal minuten in het achtergrondverhaal. Dat is een meer dan aardig verhaal en je wordt er tijdens Assassin’s Creed: Revelations voor beloond.
 


Reis door de geschiedenis
Doorheen het epische verhaal ontmoet je tal van historische figuren. De Byzantijnse keizer Manuel Palaiologos en de Ottomaanse sultan Suleiman De Geweldige, om er maar twee op te noemen. Een interactieve geschiedenisles is nog nooit zo leuk en spannend geweest als in Assassin’s Creed: Revelations.

En zelfs al geef je geen cent om geschiedkundige weetjes en feiten, de game zal er desondanks in slagen om je nieuwsgierig te maken naar de achtergrond waartegen de actie zich afspeelt.

Via het omkaderende verhaal krijg je tal van hoofdmissies af te werken. Als geslepen Assassijnse huurdoder neem je het op tegen de mysterieuze orde van de Tempeliers. Die is immers goed op dreef om zijn megalomane drang naar wereldcontrole waar te maken.

Onopvallend voorbij patrouillerende rivalen sluipen, snel uit de schijnwerpers glippen als je toch ontdekt wordt en als een vlijmscherpe projectiel op je doelwit afgaan, vormen enkele van de vele gameplay-opties. Strategie en tactiek gaan hand in hand, al kun je regelmatig ook als een brutaal om zich heen hakkende, snijdende en meppende woesteling tekeergaan.

Logisch en ruimtelijk inzicht zijn dan weer onontbeerlijk om de verschillende omgevingspuzzels op te lossen. En ook aan bloedstollende filmische achtervolgingen met diverse (transport)middelen is er geen gebrek.
 

gerelateerde items