Toon alles (5)

Boeiende structuur
Boeiende zijmissies en extra opdrachten zorgen voor de nodige afwisseling. Rond speuren in de stad wordt aangemoedigd. Zo kun je op zoek gaan naar objecten en items die overal in de spelwereld verborgen zitten, liggen of hangen.

Je kunt geruisloos zakkenrollen of in opdracht bepaalde mensen afschrikken zodat ze hun schulden afbetalen. Of je gaat driester te werk en zit zelfgekozen en/of winstgevende doelwitten als opgejaagd wild achterna doorheen de nauwe steegjes en drukbevolkte marktpleinen.

De oogverblindend mooie stad doet overigens uitstekend dienst als toeristische afleiding. Tussen twee missies in even rustig de buurt verkennen is al een attractie op zich.
 

Nieuwe wapens
Om je tijdens de vele duels, knok- en lynchpartijen staande te houden, kun je kiezen uit een hele rist wapens en hulpmiddelen. Aan het rijtje van nieuwigheden mogen we de Hookblade toevoegen. Deze vlijmscherpe, uitschuifbare messenset zou zelfs bij de arrogantste topchef respect afdwingen. Je kunt er uitstekend mee klimmen, rivalen mee vastgrijpen en het ding zelfs gebruiken als handvat bij lange deathrides tussen bepaalde gebouwen of stadsdelen.

Daarnaast krijgt de creatieve speler ook toegang tot bijna driehonderd verschillende bommen en andere explosieven die hij zelf kan samenstellen of aanpassen met tal van ingrediënten. Ingrediënten die je, zoals zoveel andere dingen in deze game, verzamelt, koopt of steelt.

Die bommen zijn op een paar uitzonderingen na geen must. Net zoals dat hulp inroepen van Ezio’s moordenaarbroederschap in de vorige aflevering kunnen ze volledig genegeerd of juist helemaal omarmd worden.
 


Buffet naar keuze
Negeer je de nieuwigheden, dan speelt op die Hookblade en het verhaal na de game zo goed als identiek aan de voorganger. Maar die keuze ligt bij de speler; de ontwikkelaars zetten je met die opnieuw uitgebreide Assassin’s Creed-buffet aan tot het uitproberen van nieuwe smaken.

De pret kan ook online gedeeld worden met andere spelers. In verschillende competitieve modi kun je steeds verder uitgroeien tot een door je tegenstanders gevreesde, geruisloze moordmachine. Wie goed presteert, kan zijn uiterlijk, wapens en gadgets alsmaar ingrijpender aanpassen, zodat de hele multiplayerervaring perfect op je persoonlijke speelstijl aansluit.
 

Met Assassin's Creed: Revelations bereikt de bekende actieavonturenreeks van Ubisoft letterlijk en figuurlijk een nieuw hoogtepunt.

3/3
gerelateerde items