Tactiek in vernieling
Te voet, achter het boordkanon van een tank of aan de stuurknuppel van een gevechtshelikopter: de wereld van Battlefield 3 ziet er altijd even gedetailleerd uit. Van de claustrofobische metrotunnels in Parijs, over de uitgestrekte dorre woestijnvlakten van Iran tot intense straatgevechten in New York, elke locatie is tot in de puntjes uitgewerkt.

De game gaat ook weer een grote stap verder in de mogelijkheden waarmee je de spelwereld gradueel tot verregaand de vernieling in kunt helpen. Dat ziet er geweldig uit en het brengt een tactische meerwaarde naar de gameplay.

De makers kunnen zich beroepen op bijna tien jaar ervaring in het genre, maar waren niet te beroerd om beroep te doen op knowhow van Andy McNab. De inbreng van deze voormalige elitesoldaat met meer dan twintig jaar slagveldervaring bezorgt de game een authenticiteit zoals je die maar zelden ziet. Van details in de uitrusting en houding van soldaten, over brutale close-combat technieken, tot de tactieken van geallieerde of vijandelijke troepen: het plaatje klopt.
 

gerelateerde items