Meerspelerfeest
Battlefield 3 is de eerste game in de reeks waarin een volwaardige singleplayercampagne wordt opgevoerd. Ben je daar klaar mee, dan kan iedereen die zijn of haar pc of console online heeft hangen dat spelplezier in de online multiplayermodi met vele honderden uren verlengen. Een terrein waarop de makers hun gelijke niet kennen.

Battelfield 3 gooit voertuigen in de traditionele shootermix, maakt voluit gebruik van de vernielbare omgevingen en slaagt erin om samenspel tussen spelers van hetzelfde team tot de natuurlijkste zaak van de wereld te maken.

Onafhankelijk van welke van de vier soldatenklassen je kiest en op welk wapen of voertuig je de handen kunt leggen, je krijgt nooit de indruk onrechtvaardig bevoordeeld of benadeeld te zijn. Al streef je honderd keer hetzelfde objectief op dezelfde map na, elke sessie verloopt telkens anders.

Tactiek, teamwork en persoonlijke inzet worden ongeforceerd aangemoedigd en continu beloond. Ook niet onbelangrijk: een intuïtieve besturing en een heel sociale spelersgemeenschap garanderen een frustratieloos lage instapdrempel voor nieuwkomers.
 


Eenmaal je de map een paar keer hebt verkend en de mogelijkheden van elke klasse in het achterhoofd hebt, lever je sneller dan verwacht een bijdrage aan de offensieve, defensieve of andere objectiefgerichte inspanningen van je team.

Battlefield 3 is de eerste game in de reeks die zowel een single- als een multiplayerluik telt en zowel voor pc- als consoleversies werd ontwikkeld. De game gaat de strijd dus op meerdere fronten tegelijk aan. De geschiedenis leerde ons dat dit een riskante strategie is, maar Battlefield 3 verplettert de tegenstand over de hele lijn.
 

3/3
gerelateerde items