De DNP-720AE is zeker niet de meest compacte netwerkspeler die we recent getest hebben, want die eer is weggelegd voor de Inet6+ van Argon. Maar waar dat laatste toestel eerder past in een miniketen, is dat bij deze Denon niet het geval.

Neen, dit is gewoon een slimline apparaat dat qua breedte perfect in een klassieke hifiketen met losse componenten past. Die slanke lijn wordt nog versterkt doordat er op de voorkant nauwelijks iets te beleven valt.

Een grote multifunctionele toets en twee kleine knoppen, een grote display en een USB-poort: dat is het zowat. Een heel andere benadering dan bij de Marantz NA7004 of de Stream Magic 6 van Cambridge Audio, bijvoorbeeld.

Laat je evenwel niet afschrikken door die beschrijving, want de DNP-720AE zit goed in elkaar en oogt met zijn voorpaneel uit geborsteld aluminium best aantrekkelijk. Niet zo luxe als sommige duurdere spelers, dat is waar, maar het is zeker geen struikelblok.

Wij stellen vooral het grote en heldere display op prijs, dat overigens verdacht veel op die van de Marantz lijkt. Ook achteraan is er wat meer lege ruimte dan bij pakweg de Pioneer N50 of Stream Magic 6. Een ethernetpoort en analoge cinch-uitgangen zijn verplichte kost, en daar voegt deze Denon alleen nog een optische uitgang aan toe.

Hier vind je dus geen digitale ingangen om andere toestellen aan te sluiten. Wel zijn we blij om op de DNP-720AE een Wi-Fi-sticker te zien. Om die func- tie te gebruiken moet je wel de meegeleverde externe antenne op de achterzijde van het toestel schroeven.

Het vraagt wat werk om Wi-Fi te configureren via de knoppen vooraan of de afstandsbediening, maar dat moet je maar één keer doen. In elk geval is de Wi-Fi- verbinding een stevige plus, want niet iedereen heeft een netwerkkabel bij zijn hifiset liggen.