Toon alles (4)
Jamie Biesemans

Conclusie

In zekere zin is het Xeo-systeem een hulde aan soberheid. De bescheiden afstandsbediening is daar een toonbeeld van, al vinden we wel dat een systeem van dit kaliber een betere remote verdient dan het bakje dat er nu bij geleverd wordt.

Naar mijn gevoel ziet Dynaudio Xeo dan ook als een systeem dat eens geïnstalleerd niet vaak van opstelling gaat veranderen. Je zou kunnen stellen dat het grootste minpunt van dit systeem het totale gebrek aan ingebouwde netwerk- en internetfuncties is.

Dat is inderdaad een tekortkoming als je net die mogelijkheid zocht en niet bereid bent om te werken met een bijkomende netwerkspeler of een gekoppelde computer. Door dat laatste te doen kan je bijvoorbeeld wel het Xeo-systeem met een app op een smartphone aansturen, of toch wat de muziekselectie betreft.

Maar het is duidelijk dat dit omslachtiger is dan bij Sonos of Teufels Raumfeld-systeem. Wie geen boodschap heeft aan netwerkstreaming en bijvoorbeeld met een cd-speler, iPod of Blu-ray-speler als bron op meerdere plaatsen muziek willen beluisteren, zal echter meer dan tevreden zijn met deze Xeo.

Xeo Transmitter
250 euro
Xeo 3
650 euro/stuk
Xeo 5
1.350 euro/stuk

5/5
gerelateerde items