Met de EZair Wireless PC to TV connector verbind je een laptop draadloos met het grote scherm. Dat ziet er leuk uit op papier, maar wat zegt de praktijk?
 

 

Internetfuncties op moderne televisies of Blu-ray-spelers zijn aantrekkelijk en handig, maar ze staan nog in hun kinderschoenen. Daardoor zijn ze echt geen substituut voor een volwaardige computer. 

Wil je toch alle mogelijkheden van je computer naar het tv-scherm brengen, dan dringt zich dus een andere oplossing op. Deze draadloze usb-set van EZair bijvoorbeeld, die het mogelijk moet maken om in een handomdraai je laptop op het grote scherm aan te sluiten. Dat lijkt best aantrekkelijk: vanuit het comfort van je sofa mails lezen, video’s bekijken of op internet surfen.

Klein en veeleisend
De EZair Wireless PC to TV connector bestaat uit twee onderdelen: een zender en een ontvanger. De ontvanger is een klein basisstation met twee uitgangen: HDMI en VGA/stereo minijack. We sluiten het aan op onze televisie via HDMI en pluggen de stekker van het basisstation in het stopcontact.

Daarna installeren we de software en bijhorende drivers op onze laptop. Zodra dat in orde is, kan je de USB dongle die als zender functioneert aansluiten op de computer. Het hele proces neemt iets meer dan twintig minuten in beslag. Maar al snel blijkt onze licht antieke laptop niet krachtig genoeg voor deze toepassing.

De specificaties die de fabrikant duidelijk vermeld zijn er dus niet zomaar: met Windows 7 of Vista heb je minimaal een 1,6Ghz Core Solo-processor nodig voor internetgebruik, terwijl voor HD-video een 1,8GHz Core Duo-processor vereist is. In beide gevallen moet de computer ook over minimum 1GB RAM-geheugen beschikken.

Als je hoopt een oude laptop als permanente bron op je televisie te gebruiken, kijk dan goed na of hij wel krachtig genoeg is.