Behoorlijke prestaties
Bij het afspelen van mediabestanden en dvd's houdt de EZair-combi zich prima staande. De beeldkwaliteit is uitstekend en geen van onze testbestanden zorgt voor problemen. De weergave ziet er vloeiend uit, terwijl beeld en geluid netjes in de pas lopen.

Heel af en toe, bijvoorbeeld bij vooruit spoelen, duurt het een seconde voor alles terug synchroon loopt. Dat vinden we niet meteen problematisch. Bij YouTube-weergave schokt het beeld af en toe wel heel licht, ondanks gesleutel aan de instellingen zoals in de handleiding beschreven wordt.

Er zit ook een heel kleine vertraging tussen wat je op de pc ziet en wat je op de televisie ziet. Geen probleem voor het gros van de pc-toepassingen, maar voor timinggevoelige spelletjes zoals shooters kan dat frustrerend zijn. Ook Blu-ray-weergave wordt niet ondersteund, zoals uitdrukkelijk vermeld wordt in de handleiding.

Het bereik van de set bedraagt ongeveer tien meter, maar om die afstand te halen moet je wel binnen één kamer blijven met de zender en ontvanger. Een muur doodt het signaal onmiddellijk. Voor de beste prestaties raadt de handleiding zes meter aan, zonder obstakels tussen de zender en ontvanger. Wie dus hoopte de pc in een kast te installeren, moet verder uitkijken naar een andere oplossing.


Al bij al zet de Wireless PC to TV connector van EZair een mooi parcours neer in deze test. Deze zender-ontvangercombinatie doet wat ze belooft, zonder problemen op te leveren. De vrij stevige systeemvereisten en het beperkte bereik zijn de enige echte minpunten.

gerelateerde items