Wie een Xbox 360 met Kinect heeft, kan nu een magische reis maken naar de plek waar sprookjes tot leven komen en dromen waar worden. Kinderen, ouders en Disney-fans van alle leeftijden kunnen gewoon vanuit hun woonkamer het Disneyland-pretpark bezoeken, in de wereld van de attracties stappen en met hun favoriete personages optrekken.

De makers van Kinect Disneyland Adventures hebben het beroemdste pretpark van de wereld helemaal nagebouwd; het is volledig gebaseerd op het allereerste Disneyland-park ter wereld, gelegen in Anaheim, Californië.

Het mag wel duidelijk zijn: Kinect Disneyland Adventures heeft het voortreffelijk gedaan om een exacte kopie te zijn van het echte pretpark. Alles klopt tot in de details: de muziek uit het park, de vele winkels, de bankjes, de natuur, tot zelfs de vele verschillende rijen om aan te schuiven voor een attractie.

Je wandelt doorheen het park door je hand voor je te houden. Met de andere hand kies je welke richting je uit wilt gaan, en dat werkt behoorlijk goed. Het park is heel groot, maar gelukkig kun je direct naar verschillende punten gaan zonder er naartoe te wandelen. Je armen zullen je dankbaar zijn als je die manier van verplaatsen gebruikt.

Je kunt alle attracties zien, maar ze zijn telkens wel tactisch afgesloten. Je hoeft dus niet aan te schuiven, maar in de plaats verschijnt er een minigame.