In De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van De Eenhoorn volgen we de wereldberoemde jonge reporter Kuifje en zijn onafscheidelijke hond Bobby op één van hun grootste en spannendste avonturen, dit keer op het witte doek.

Wanneer het tweetal op een antiek scheepsmodel stuit, komen ze op het spoor van een explosief geheim. Dat is het begin van een opwindend avontuur rond een eeuwenoud mysterie. Een mysterie waar ook de diabolische schurk Ivan Ivanovitch Sakharine zijn zinnen op heeft gezet. Die is er immers van overtuigd dat Kuifje hem de mythische schat van de beruchte piraat Scharlaken Rackham zal ontfutselen.

Gelukkig kan onze vindingrijke held beroep doen op de hulp van de humeurige Kapitein Haddock (Andy Serkis, bekend als ‘Gollum’ in Lord of the Rings) en in zekere mate ook op de stuntelige detectives Jansen en Janssen.

Samen gaan ze op jacht naar de laatste rustplaats van De Eenhoorn, Rackhams schip. Die zou volgens de ver- halen een geweldig fortuin herbergen, alsook een oude vloek. Wat volgt is een zoektocht die hen via woelige zeeën tot diep in de Noord-Afrikaanse woestijn leidt. Op de hielen gezeten door Sakharine loert achter elke hoek een nieuw, verrassend en opwindend gevaar.