Redactie

Review: LEGO Harry Potter: Jaren 5-7


LEGO blijft tijdloos en innovatief speelgoed, maar de LEGO-games die gebaseerd zijn op films worden wel een beetje voorspelbaar. Zit er sleet op de formule? LEGO Harry Potter: Jaren 5-7 bewijst dat dit zeker niet het geval is.


We kunnen ontwikkelaar Traveller’s Tales weinig verwijten wanneer we merken dat LEGO Harry Potter: Jaren 5-7 exact hetzelfde speelt als Jaren 1-4. Het spel is namelijk een rechtstreeks vervolg en alle elementen die nieuw werden geïntroduceerd zijn ook nu weer van de partij.. Beschouw het dus als een tweede deel van het spel en niet als een (verbeterde) vervolggame op de eerste.

Geschikt voor de hele familie
Ook deze keer zorgen de LEGO-mannetjes voor hilarische tussenfilmpjes, coöperatief spelplezier voor twee spelers en een wereld boordevol geheimen die je niet snel zal ontdekken. De moeilijkheidsgraad is relatief laag – net zoals in alle recente LEGO-games.
 


Elke magische spreuk werkt maar in bepaalde omstandigheden. Dat mag saai lijken, maar je haalt je plezier vooral uit de dingen die eruit ontstaan. Voorwerpen die je in elkaar puzzelt, verrassingen die voor je ogen verschijnen, elke keer haal je voldoening uit een eenvoudige puzzel.

Omdat LEGO Harry Potter: Jaren 5-7 redelijk simpel is, is deze game ook perfect speelbaar voor een jonger publiek. Plezier voor de hele familie dus.

Veel grotere spelwereld
De grote aanpassing vergeleken met LEGO Harry Potter: Jaren 1-4 is de veel grotere spelwereld rond Zweinstein. Ditmaal kun je je verder verdiepen in het Donkere Woud en de Dreuzelwereld (Londen).
 


Doorheen het spel krijg je enkele nieuwe trucs aangeleerd, maar de grootste nieuwigheid is het duelsysteem. Als speler word je in een duelcirkel gedropt en moet je snel toverspreuken lanceren en counteren. Een interessant systeem dat voor de nodige actie zorgt, maar op sommige momenten duren de gevechten ietwat te lang.

LEGO Harry Potter: Jaren 5-7 is een uitgebreide game geworden. Er zijn maar liefst tweehonderd personages vrij te spelen, met daarbovenop nog vele geheimen om te ontrafelen. De humor is doorheen heel het spel van een erg hoog niveau, en de LEGO-wereld vertaalt perfect de Harry Potter-sfeer uit de films. Verplichte kost voor elke Harry Potter-fan.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.