LG’s nieuwste topmodel heeft de looks van een dure bolide. Het kader rond het scherm is afgeslankt tot een absoluut minimum – lees: enkele millimeters – en is bijna onzichtbaar tijdens het kijken.

Gecombineerd met de slanke voet lijkt het haast alsof het scherm in de lucht hangt. Enkel onderaan het scherm laat LG een kleine rand open, net genoeg om een logo in te verwerken.

De algemene afwerking is alleszins van zeer hoge kwaliteit. Het scherm is misschien niet het dunste op de markt, maar het geborsteld metalen profiel dat heel de rand omsluit is niet veel breder dan een centimeter en oogt bijzonder chique. De voet is echter een kleine teleurstelling, want de mooie chroomafwerking blijkt bij nadere inspectie gewoon een plastic cover.

De televisie beschikt over een prima selectie aansluitin- gen, die allemaal naar beneden of naar de zijkant van het toestel gericht zijn zodat wandmontage perfect mogelijk is.
Gebruiksgemak is altijd een sterk punt geweest bij LG, en dit nieuwe model legt de lat opnieuw beduidend hoger.

De opvallendste verbeteringen zijn de nieuwe ‘Magic Remote Voice’ afstandsbediening en de prach- tige interface. Met de Magic Remote wijs je snel en nauwkeurig dingen aan op het scherm. Er verschijnt een cursor op de tv en die beweeg je door simpelweg te wijzen naar het onderdeel dat je wil activeren.

Aanvankelijk is het even wennen, maar al snel leer je de cursor accuraat besturen. Het systeem is erg gevoelig, maar ook erg vloeiend. Onder je duim vind je naast de D-pad ook nog een scrollwiel. Net als op een muis kan je ermee door lange lijsten scrollen, terwijl een drukbeweging volstaat om iets te selecteren.

In de overzichtelijke nieuwe Smart TV interface kan je zo goed als overal de Magic Remote gebruiken. Bovendien reageert de televisie erg snel op commando’s dankzij de dual-core processor, en dat draagt bij aan de uitstekende gebruikservaring.

Bovendien kan je de interface ook wat aanpassen naar eigen smaak, zodat je favoriete apps altijd snel beschikbaar zijn. Wanneer dit nummer in de rekken ligt, moet het toestel inmiddels ook over spraakherkenning beschikken, ideaal voor zoekfuncties. Op ons testtoestel was deze functie helaas nog niet beschikbaar, dus over de werking ervan kunnen we ons (nog) niet uitspreken.