LG pakt dit jaar uit met een volledig nieuw Smart TV platform, webOS. Het oude platform, Netcast, kon ons wel bekoren, maar begon langzaam maar zeker wat tegen de grenzen van zijn gebruiksgemak te duwen. Te veel features, te veel verschillende onderverdelingen. Uiteindelijk weet je absoluut niet meer waar je nog wat moet zoeken, zeker voor consumenten die voor het eerst met smart tv in contact komen. Dat terwijl moderne televisies juist zo veel te bieden hebben.

Misschien klinkt de naam je bekend in de oren? Dat kan, webOS is een op linux gebaseerd besturingssysteem dat ontwikkeld werd door Palm in 2009, als besturingssysteem voor smartphones. In 2010 werd Palm overgenomen door HP, dat webOS voor zijn apparaten wilde gebruiken. De HP Touchpad is een van de best gekende voorbeelden. Uiteindelijk heeft ook HP webOS in de vitrine gezet en in februari vorig jaar name LG een licentie.

LG zet meteen groot in op webOS, een belangrijk deel van de nieuwe modellen is er mee uitgerust. Lees hier alvast onze review van de 42LB670V.