Deze opvallende 21:9-televisie is het vlaggenschip van de huidige Philips line-up. De langgerekte beeldver- houding en hoogstaande beeldkwaliteit moeten van deze mastodont het neusje van de zalm maken voor filmliefhebbers. Denk er wel aan dat de combinatie van een 58-inch grote beelddiagonaal en 21:9-beeldverhouding zorgt voor een erg breed scherm (ongeveer even breed als een 16:9-televisie in 61-inch formaat).

De afwerking is alvast onberispelijk, en de rand en voet in zwart geborstelde metaallook zien er klasse uit. Wie het toestel aan de muur wil hangen, kan de voet overi- gens als wandbeugel gebruiken. Philips heeft werkelijk aan alles gedacht bij deze versie: de meeste aansluitingen staan naar onder of opzij gericht, en bovendien voorzag Philips hoekse cinch-connectoren voor de component videoaansluiting achteraan.

Ook de afstandsbediening is bijzonder fraai uitgevoerd in een geborstelde metaallook. De menu’s en remote zitten verder op een lijn met de andere Philips-televisies – je vindt er een aparte review van terug door hier te klikken.

De compacte remote vergt wat oefening voor je alles vlot terugvindt en de menu’s zien er misschien wat groot uit op het scherm. Toch is het gebruiksgemak van een meer dan degelijk niveau.