Toon alles (4)

Luisteren
We sluiten de luidsprekers aan op een stel McIntosh-monoblokken en een Sonos ZP90 met Apple Lossless-bestanden. Voor de D/A-conversie en processing zorgt een Meridian 861V4.

Het hoog trekt daarbij meteen de aandacht. Het is zeer vloeiend, zacht, natuurlijk en bijgevolg een genot om naar te luisteren. Ook is de uitsterftijd opvallend kort, wat voor een betere ritmische ervaring en een meer relaxte sound zorgt. De bijzondere kwaliteiten van het hoog zijn eveneens aanwezig in het mid. Stemmen klinken dan ook absoluut geweldig op de PMC’s. Ook het laag is erg goed, iets waar de transmissielijnstructuur ongetwijfeld een aandeel in heeft. Zowel kwantitatief als kwalitatief weet het te overtuigen, met een ruim bereik en behoorlijk wat definitie.

Een ander pluspunt is het brede, natuurlijke en evenwichtig opgebouwde stereobeeld dat je erbij krijgt. Toch merken we ook een minder praktisch trekje op: de versterker moet stevig aan het werk om wat volume uit de GB1i’s te halen. Dat heeft alles te maken met de lage gevoeligheid van de speaker.

Een erg lekker klinkende speaker, deze GB1i, al neem je hem niet bepaald gratis mee naar huis.


SPECIFICATIES: PMC GB1i

Type: 2-weg met transmissielijn
Woofer/midrange: 140 millimeter
Tweeter: 27 millimeter soft-dome
Overgangsfrequentie: 2 kHz
Frequentiebereik: 29 Hz - 25 kHz
Gevoeligheid: 87 dB
Impedantie: 8 Ohm
Afmetingen (HxBxD): 870 x 155 x 234 millimeter
Gewicht: 10,5 kilogram
Prijs: 1.936 euro/paar

2/2
gerelateerde items