Redactie

Review: Ridge Racer Unbounded

Weinig games kunnen zo’n herkenbaar spelconcept op tafel leggen als Ridge Racer. Deze rasechte arcaderacer laat je met plezier doorheen de bochten driften van fantasierijke circuits die alle verbeelding tarten. Ridge Racer Unbounded neemt een radicale bocht van 180 graden en presenteert je een geheel nieuwe formule.

De Unbounded zijn een team wetteloze straatracers onder leiding van de mysterieuze Kara Shimdo die elke snelweg, boulevard en steegje van Shatter Bay terroriseren. Precies het type adrenalinejunkies waarbij jij je helemaal thuis voelt.

Eerlijk duurt het langst
Het duurt niet lang of je draagt je steentje bij aan hun verovering van een alsmaar groter terrein. En waar je dit in de meeste missiegerichte racers vooral doet door de snelste en/of agressiefste te zijn, komt daar in deze game heel wat meer bij kijken. 

De snelheid, grafische pracht en langgerekte drifts waar deze reeks zijn reputatie aan dankt, zijn nog steeds van de partij. Verdwenen zijn echter de verkeersloze, brede en netjes afgebakende circuits. In Ridge Racer Unbounded kerf je zelf je pad door een open, alsmaar grotere stad.

Onsportief gedrag wordt aangemoedigd en daarbij sneuvelt er heel wat meer dan je rivaal. Het decor zal er ook aan moeten geloven. Waarom zou je immers zoiets onbetekenends als een etalageraam of een muurtje tussen jou en de perfecte binnenweg laten staan? Met genoeg snelheid ploeg je zelfs door vrachtwagens en pilaren.
 


Heel wat vernieuwingen
De invloeden van andere racegames zoals Blur, Split/Second en vooral Burnout zijn overal aanwezig. Er is voortaan een powermeter die je kunt vullen door te slipstreamen, driften of in de lucht te vliegen.

Met die powermeter kun je tijdelijk een boost lanceren, maar je kunt er evengoed de raceomgeving mee aanpassen. Activeer je de powermeter op een specifieke plaats op het circuit, dan kan een gebouw bijvoorbeeld neerstorten, met chaos en een alternatief parcours als resultaat. Terwijl je de powermeter activeert, kun je ook nog eens andere auto's vernietigen met een stevige knal. Allemaal radicale vernieuwingen voor de Ridge Racer-reeks die we volmondig toejuichen.

Naast het spelprincipe is ook de besturing van je auto grondig veranderd. Het is nog steeds in arcadestijl, maar je moet nergens meer onrealistisch lang liggen slippen. Door deze aanpassing zijn we er zeker van dat meer spelers Ridge Racer zullen waarderen.
 


Als leuke extra kun je zelfs je eigen circuits creëren en online delen met iedereen. Dat maakt van Ridge Racer Unbounded een game met een prima herspeelbaarheid door het online aanbod aan circuits.

Het aantal spelmodi helpt daar ook prima in met klinkende namen als Frag, Drift, Time Attack en Shindo. In geen tijd heb je een overtuigend stuk stad opgetrokken dat smeekt om tegen 200 km/u doorkruist te worden en dat je online met anderen kunt delen.

Zoiets werkt natuurlijk in twee richtingen en dat betekent dat je nooit om nieuwe uitdagingen verlegen zit. Niets zo is leuk om een online tegenstander in/en zijn eigen stad de vernieling in te rijden.

,

Ridge Racer Unbounded is een geweldige hogesnelheidsracer met een hoge spektakelwaarde en, ondanks zijn overtuigend authentiek aanvoelend rijmodel, een aantrekkelijk lage instapdrempel. Kudo's aan de ontwikkelaar die zo'n radicale verandering heeft durven door te voeren.
 


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.